Manuál, jak si okamžitě získat sympatie lidí ve svém okolí

Charisma je něco, čemu se naštěstí dá naučit. Mít určité charisma a získat si sympatie a respekt lidí ve svém okolí je něco, co manažerovi hodně usnadní jeho práci s podřízenými a co je pro výkon manažerské práce víceméně nepostradatelné. Zde je manuál, jak v sedmi krocích okamžitě získat sympatie svého okolí.

Úsměv

Nejefektivnějším způsobem, jak se zalíbit svému okolí, je podle webu projektu TED dát najevo svému okolí, že jste spokojení a že jste rádi tam, kde jste. Proto se hodně usmívejte.

Naslouchání

Lidé jsou tak trochu egoisté a mají rádi osoby, kteří především naslouchají jim. Zajímejte se o lidi ve svém okolí a aktivně naslouchejte tomu, co říkají.

Smysl pro humor

Zdravý a nepodlý smysl pro humor prokazuje určité sebevědomí a originalitu. Nalaďte se proto na vlnu lidí, se kterými mluvíte, a nebojte se občas tvořit humor.

Dodatečné otázky

Když se s někým bavíte, pokládejte mu dodatečné otázky týkající se toho, co vám říká. Ukážete tak, že se o dotyčného člověka skutečně zajímáte, a budete mu tak sympatičtí.

Pozitivní řeč těla

Když budete dávat svoji náklonnost najevo pomocí řeči svého těla, tedy když budete stát k dotyčnému čelem a budete používat pozitivní gestikulaci, začne tato gesta druhý člověk podvědomě zrcadlit a pocítí k vám větší sympatie.

Absence nervozity

Zní to jako zvláštní rada, ale musíte se snažit nebýt nervózní. Lidé se s jiným člověkem cítí dobře jenom pokud vidí, že dotyčný je v dobré náladě a nepociťuje nervozitu.

Přizpůsobení se

Vždy, když s někým komunikujete, se nalaďte na jeho vlnu a přizpůsobte se jeho stylu vyjadřování, jak na verbální tak i neverbální úrovni.

 

-mm-

Zdroj: TED.com - nezisková organizace zaměřená na podporu „myšlenek hodných šíření“.

Jak začít Selflearning používat?

Abyste měli jistotu, že Selflearning funguje, máme pro vás ukázkovou variantu na měsíc zdarma.

Vyzkoušet zdarma
Průběžně sledujete trendy a vývoj v oblastech, které vás zajímají
Získáváte návody a tipy, které jsou ihned využitelné v praxi
Vzdělávat se můžete na pracovišti i z domova