Brian Tracy: Jak se dostat blíž k uskutečnění svých snů

Někteří z nás si pravděpodobně nikdy neudělají čas na stanovení svých cílů. Jenže to udělat musíte. Dalším krokem je naplánovat si, jak bude vypadat cesta, která vás k cílům dovede. Bez toho byste byli jen zmatení a nevěděli byste, co vlastně máte dělat. 

Proto si plánujte, co budete dělat, abyste se ke svému cíli začali posunovat ještě dnes, vyzývá uznávaný poradce Brian Tracy v nedávném článku.

Jak to vypadá, když si stanovujete cíle

Když si stanovujete cíle, vezmete si papír do ruky nebo si otevřete dokument na počítači a píšete: Dovolená léto 2017. Pod to si sepíšete způsoby, jak můžete trochu ušetřit, abyste se na takovou dovolenou mohli vydat. Možná nemusíte kupovat tolik káv, možná stačí omezit jídlo v restauracích.

Nějak prostě dáte dohromady způsoby, jak si každý měsíc něco našetřit. A máte několik měsíců na to, aby se vaše úspory nahromadily. Svůj plán musíte následovat – a pak vyrazit na dovolenou.

Jak to vypadá, když si nestanovujete cíle

Ti, kdo si cíle nestanovují, si ani neplánují, co udělají. Jistě, mají svá přání a sny, ale nikdy si neudělají čas na to, aby si rozvrhli přesný plán. A to je hlavní důvod, proč tito lidé svých snů nikdy nedosáhnou.

Pokud chtějí našetřit na dovolenou, prostě si udělají jen mentální poznámku, že musejí omezit výdaje. Ale výsledek je jen, že skutečný skutek utekl.

Nyní máte jasnou představu o tom, v čem vězí rozdíl mezi lidmi, kteří plánují a těmi, kteří neplánují.

Stanovování cílů je prostě nezbytné pro dosahování cílů. Musíte si stanovit jasný plán. Bez něj nebudete vědět, jak se posunout z místa, kde jste teď, směrem, kterým byste se posunout chtěli. Abyste uskutečnili svá přání, musíte pro to něco udělat.

-jk-

Zdroj: BrianTracy.com - blog předního světového odborníka na rozvoj lidského potenciálu a osobní efektivity

Jak začít Selflearning používat?

Abyste měli jistotu, že Selflearning funguje, máme pro vás ukázkovou variantu na měsíc zdarma.

Vyzkoušet zdarma
Průběžně sledujete trendy a vývoj v oblastech, které vás zajímají
Získáváte návody a tipy, které jsou ihned využitelné v praxi
Vzdělávat se můžete na pracovišti i z domova