Jak ihned vzbudit sympatie u vašeho okolí

Sympatičtí lidé mají mnohem větší šanci, že budou v práci úspěšnější a že se z nich stanou uznávaní lídři. Umět pozitivně působit na své okolí má řadu výhod, jak v pracovním tak v osobním životě, a jedná se o nutnou schopnost kohokoliv, kdo chce vést ostatní. Naštěstí platí, že být sympatický není nic složitého a stačí k tomu postupovat podle několika jednoduchých kroků.

Buďte rozhodní

Podle PsychCentral.com je sebevědomí a rozhodnost vlastností, díky které vám lidé budou více naslouchat a kvůli které jim budete sympatičtí. Buďte odborníky v dané oblasti, stůjte si za svým názorem, znejte svou cenu a působte, jako že máte vše pevně v rukou.

Zajímejte se o druhého člověka

Dnešní individualistická doba nahrává lidem, kteří se starají hlavně sami o sebe. A možná proto vždy působí nesmírně sympaticky, když se upřímně a se zájmem zajímáte o druhého člověka. Upozaďte alespoň dočasně své ego a snažte se skutečně vcítit do člověka, se kterým právě mluvíte. Zajímejte se, co si myslí a jaké jsou jeho pocity. Čím upřímnější a lidštější budete, tím lépe pro vaši interakci s dotyčným člověkem, ať už jednáte s kýmkoliv.

Cvičte gesta a výrazy

To, že se o člověka, se kterým komunikujete, skutečně zajímáte lze nejlépe dát najevo tím, že svým tělem, postojem a výrazy reagujete na to, co ten druhý říká. Seďte nebo stůjte vůči druhé osobě v otevřeném postoji, reagujte pokyvováním a vhodnými gesty na to, co dotyčný říká, a nechte na něj působit neverbální, pozitivní signály, které k němu tímto způsobem vysíláte.

Usmívejte se

Úsměv je nejlepší a nejjednodušší způsob, jak dát někomu najevo sympatie. A jakmile dáte někomu najevo sympatie, daný člověk vás automaticky bude brát také pozitivně. Nepodceňujte proto sílu úsměvu.

 

-mm-

Zdroj: Psych Central - největší světový portál věnovaný duševnímu zdraví

Jak začít Selflearning používat?

Abyste měli jistotu, že Selflearning funguje, máme pro vás ukázkovou variantu na měsíc zdarma.

Vyzkoušet zdarma
Průběžně sledujete trendy a vývoj v oblastech, které vás zajímají
Získáváte návody a tipy, které jsou ihned využitelné v praxi
Vzdělávat se můžete na pracovišti i z domova