5 tipů, jak podpořit spokojenost na pracovišti

Čím spokojenější zaměstnanci ve vašem týmu budou, tím budou produktivnější, loajálnější a kreativnější. Mít spokojené zaměstnance znamená moci dosáhnout maximálního potenciálu svého týmu. Zde je pět tipů, jak můžete z pozice manažer spokojenost vašich podřízených podpořit.

Tyto tipy vycházejí ze článku na webu Entrepreneur.com.

Starejte se o rozvoj a vzdělávání pracovníků

Jeden z největších úkolů každého manažera je zajistit, aby se jeho podřízeným dostalo adekvátní možnosti rozvoje a vzdělávání. Ne všichni o rozvoj stojí, ale pro ty, kteří se chtějí vzdělávat, je osobní a profesní rozvoj často prioritou.

Těm, kteří o to stojí, dejte prostor pro vlastní iniciativu

Většina pracovníků chce získávat čím dál tím větší autonomii. Někteří zaměstnanci se nejlépe cítí, když je někdo mikro-managuje, ale většina pracovníků chce mít určitý prostor pro vlastní iniciativu a samostatnou práci. Těmto lidem je nutné takový prostor poskytnout, jinak budou frustrovaní a nešťastní.

Oceňujte nejen dobře odvedenou práci, ale i upřímnou snahu

Je jasné, že manažer by měl vždy oceňovat dobře odvedenou práci. Měl by ale oceňovat i upřímnou snahu o ni. Pokud nějaký pracovník projeví iniciativu a dá do nějakého projektu nebo nápadu hodně energie, měli byste to ocenit, i když třeba zrovna nyní tato snaha nepřinesla kýžené ovoce.

Nabídněte co možná největší flexibilitu

Jako manažer byste se měli snažit členům týmu poskytnout co možná největší flexibilitu. A to jak časovou, tak i místní, abyste zkrátka svým podřízeným umožnili co možná nejlépe skloubit své osobní a pracovní životy.

Ujistěte se, že vedení týmu i firmy je konzistentní a nepřináší žádná náhlá překvapení

Spokojenost na pracovišti je úzce spojená s pocitem jistoty, bezpečí a konzistence. Pracovníci nemohou nikdy být spokojení na pracovišti, na kterém je čekají neustálá překvapení, změny priorit nebo nečekané požadavky. Buďte proto jako firma i jako vedení týmu konzistentní a předvídatelní.



-mm-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele

Jak začít Selflearning používat?

Abyste měli jistotu, že Selflearning funguje, máme pro vás ukázkovou variantu na měsíc zdarma.

Vyzkoušet zdarma
Průběžně sledujete trendy a vývoj v oblastech, které vás zajímají
Získáváte návody a tipy, které jsou ihned využitelné v praxi
Vzdělávat se můžete na pracovišti i z domova