Několik tipů, jak mohou manažeři zvýšit svoji produktivitu

Manažeři mají celou řadu úkolů. Musí nejenom vést své podřízené či hlídat plnění týmových cílů, ale i a inspirovat a motivovat pracovníky, starat se o jejich rozvoj a fungovat coby efektivní komunikační spojka mezi managementem firmy a řadovými členy týmu. Jak všechny tyto úkoly zkombinovat, pracovat efektivně a být co možná nejproduktivnější? Zde je několik tipů pro manažery, jak dlouhodobě zvýšit svou produktivitu.

Tyto tipy přinesl server Addicted2Success.com.

Pracujte chytřeji, ne více

Mnoho lidí věří, že cílem k vyšší produktivitě je zkrátka více pracovat. To ale ne vždy platí. Navíc, pokud to budete s prací přehánět, může to mít za důsledek naopak zvýšení chybovosti, snížení kvality práce a ve výsledku i nižší produktivitu. Naučte se spíše pracovat chytřeji. Co to znamená? Znamená to například to, že si budete určovat priotity nebo že budete využívat skutečně adekvátní software a výdobytky moderních technologií.

Naučte se efektivně delegovat práci

Řada manažerů prosazuje teorii, že důležitou práci si nechávají radši pro sebe. To je ovšem dlouhodobě neudržitelný přístup, který se dříve či později negativně projeví na vaší produktivitě a který může nakonec vést dokonce až k vyhoření. Naučte se delegovat práci a efektivně ji předávat svým podřízeným, čímž si rozvážete ruce a budete se moci více věnovat strategickému plánování.

Na každý den si připravte plán aktivit

Dobrým pomocníkem při zvyšování své vlastní produktivity je plánování aktivit. Mějte na každý den naplánované časové úseky, během kterých se budete věnovat prioritním úkolům – stůj co stůj. Nezapomeňte si naplánovat i čas pro nenadálé události i pro plánovanou relaxaci.

Praktikujte mono-tasking

Mono-tasking, uni-tasking nebo single-tasking. To všechno jsou výrazy pro přístup, který stojí v opozici k takzvanému multi-taskingu. Myšlenkou mono-taskingu je, že se v jednu chvíli plně věnujete pouze jednomu úkolu. Naučte se méně skákat od jedné věci k druhé a raději si zažijte principy hluboké práce, protože právě ta vám přinese znatelné navýšení vaší produktivity.

 

-mm-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě

Jak začít Selflearning používat?

Abyste měli jistotu, že Selflearning funguje, máme pro vás ukázkovou variantu na měsíc zdarma.

Vyzkoušet zdarma
Průběžně sledujete trendy a vývoj v oblastech, které vás zajímají
Získáváte návody a tipy, které jsou ihned využitelné v praxi
Vzdělávat se můžete na pracovišti i z domova