Jak si vybudovat silnou osobní značku a naučit sám sebe lépe „prodávat“

Existuje rčení, které říká, že dobrý prodejce dovede prodat naprosto cokoliv. Tato myšlenka je samozřejmě trochu nadsazená, nicméně dotýká se faktu, který je již dnes v prodejním světě obecně uznáván – i přestože produkty, které nabízíte, hrají významnou roli v tom, jak jsou úspěšné vaše snahy tyto produkty prodávat, neméně důležitou roli hraje i osobnost prodejce.

Osobnost prodejce

Podle Forbesu je často přeceňováno, do jaké míry vlastnosti produktu ovlivňují úspěšnost prodeje. I přestože si často mnozí prodejci myslí, že chyba, která stojí za jejich neúspěchem, je právě na straně produktu, pravda je taková, že každé zboží má svého kupce. Aby ale k prodeji došlo, musí se sejít dvě okolnosti. Zaprvé, prodejce musí umět najít vhodnou cílovou skupinu (vzhledem k produktu), které své řešení nabízet. Zadruhé, musí jim umět produkt prodat. A zde právě přichází do popředí otázka osobnosti prodejce.

Prodávejte sami sebe

Předtím, než začnete nabízet produkty a služby potenciálním klientům, musíte umět prodávat sami sebe. Pravda je taková, že lidé od vás nikdy nic nekoupí, pokud se vám nepodaří „prodat“ vás a vaše schopnosti. Základní prerekvizitou je víra v sebe sama, která se projevuje v sebevědomí a hraje nenahraditelnou roli v prodeji. Při obchodní schůzce se snažte myslet na to, že se nesnažíte, aby se člověk naproti vám stal klientem vaší společnosti, ale přímo vaším klientem.

Sebevědomí je základ

Prodejní branže je silně konkurenční prostředí, nicméně pouze minimum obchodních zástupců dosáhne vyšších příček této profese. Řekněte si, že vy to budete. Staňte se skutečnými profesionály ve vašem oboru, věřte si a neprodávejte pouze produkty, ale vás, vaše služby a jedinečné know-how.

 

-mm-

Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu

Jak začít Selflearning používat?

Abyste měli jistotu, že Selflearning funguje, máme pro vás ukázkovou variantu na měsíc zdarma.

Vyzkoušet zdarma
Průběžně sledujete trendy a vývoj v oblastech, které vás zajímají
Získáváte návody a tipy, které jsou ihned využitelné v praxi
Vzdělávat se můžete na pracovišti i z domova