Jste introvert? Poradíme vám, jak i přesto úspěšně navazovat kontakty na společenských akcích

Společenské akce, setkání, konference nebo večírky jsou mnohdy skvělým a jedinečným způsobem navazování nových kontaktů a příležitostí k rozvinutí spolupráce s novými lidmi. Jsou ale lidé, kteří tomuto způsobu seznamování neholdují, a sice introverti, kteří se tak připravují o spoustu příležitostí k rozvinutí svých obchodních aktivit. Při troše snahy se lze ale tomuto umění naučit a využít tak potenciál „obchodně-seznamovacích“ akcí. Zde jsou tři nejdůležitější tipy pro introverty, jak navazovat nové kontakty na společenských akcích.

Otevřený postoj

Člověk, který je na hromadné akci, dává vědomě či podvědomě najevo svoji ochotu bavit se s jiným člověkem tím, že má otevřený postoj, tzn. je otočen směrem do prostoru, nemá zkřížené ruce, nekouká do mobilního telefonu, apod. Tento poznatek je dobré mít na paměti jak z hlediska vyhledávání lidí k navázání kontaktu, tak i z hlediska toho, jak vy působíte na okolí.

Při konverzaci eliminujte rušivé prvky

Jak radí Forbes, při komunikaci s jiným člověkem se na něj plně soustřeďte. Nevytahujte svůj telefon, nekoukejte na hodinky, nenahlížejte přes rameno toho druhého na jiné lidi a nesnažte se v danou chvíli příliš vnímat okolí. Všechny tyto rušivé prvky narušují konverzaci a snižují její možný pozitivní výsledek.

Pamatujte, že ostatní jsou na tom podobně, jako vy

Nepodlehněte dojmu, že jste na akci jediným člověkem, který nemá rozvržené sítě, který třeba nikoho na akci nezná a který chce s někým novým navázat kontakt. Podobné akce jsou k těmto věcem určené a lidé jsou na nich obecně velice otevřeni ostatním lidem. Často pak ocení vaši iniciativu, pokud za daným člověkem přijdete první. Mnozí mohou být na akci ještě více nesví, než jste vy.

 

-mm-

Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu

Jak začít Selflearning používat?

Abyste měli jistotu, že Selflearning funguje, máme pro vás ukázkovou variantu na měsíc zdarma.

Vyzkoušet zdarma
Průběžně sledujete trendy a vývoj v oblastech, které vás zajímají
Získáváte návody a tipy, které jsou ihned využitelné v praxi
Vzdělávat se můžete na pracovišti i z domova